Thema’s

Geluk
KlavertjeGroen Het besef van innerlijk geluk dringt pas echt door na een periode van niet gelukkig zijn. Geluk is niet meer vanzelfsprekend en waardevoller dan ooit tevoren. Eerder datgene loslaten wat niet gelukkig maakt en energie kost. En al datgene omarmen wat een positief gevoel met zich meebrengt. Kortom: duurzaam met jezelf omgaan, dat is nu mijn motto en daar neem ik andere mensen graag in mee.
Lifestyle
Logo Bureau van Leent Lifestyle Het Wereld  Natuur Fonds bracht in 2012 een rapport uit met de verontrustende conclusie, dat we, als alle mensen evenveel zouden consumeren als de gemiddelde Nederlander, drieënhalve planeet nodig zouden hebben. We moeten daarom wel slimmer en groener gaan consumeren. Ik koop vooral minder en bewuster spullen. Op talloze manieren kunnen we allemaal onze wijze van leven verduurzamen.
Mobiliteit
Logo Bureau van Leent Mobiliteit Flexibeler en bewuster omgaan met mobiliteit. Dat is een trend die is ingezet door de mogelijkheden van de deelauto’s. Was het in het verleden vanzelfsprekend om een eigen auto of een tweede auto voor de deur te hebben staan. Nu zijn steeds meer mensen zich bewust van de onnodige kosten en milieubelasting die dat met zich meebrengt en gaan zij op zoek naar alternatieven. Onze eigen auto delen wij nu ook met buurtgenoten.
Circulaire economie
Logo Bureau van Leent Circulaire Economie In de afgelopen jaren is milieu voor een steeds groter wordende groep Nederlanders belangrijk geworden. Maar de klimaat verandering schrijdt voort en de schaarste aan grondstoffen neemt toe. Voor de industrie is het belangrijk om te innoveren en efficiënter met grondstoffen om te gaan. Ik draag bij aan de economie van de toekomst door te consuminderen, spullen opnieuw te gebruiken  en door te recyclen.
Energie
Logo Bureau van Leent Energie Veel mensen maken zich zorgen over de stijgende energiekosten. Bijna twintig procent van de huishoudens vraagt zich af of de energierekening in de toekomst nog wel te betalen is. Gelukkig is er ook goed nieuws: het is helemaal niet zo moeilijk om te besparen op  je energierekening. Wij hebben onze lampen vervangen door led-verlichting en op ons dak liggen nu zonnepanelen.