Cartridges zijn geld waard

Eeko200

Geruime tijd geleden bracht ik een bezoek aan het afvalbrengstation van Amstelveen. Ik werd rondgeleid en geïnformeerd over alle huishoudelijke afvalstromen, die daar dagelijks worden ingenomen. Een wereld op zich, die steeds belangrijker wordt, dat werd mij wel duidelijk.

Cartridges weggooien?

Een van de dingen die de medewerker mij vertelde, was dat cartridges en toners nog te vaak worden weggegooid bij het restafval, terwijl het een interessante fractie is. Met dit gegeven ben ik aan de slag gegaan. Aan familie, vriendinnen en buren heb ik gevraagd wat zij met hun gebruikte cartridges en toners doen. En op internet heb ik gezocht naar inzamelmogelijkheden. Zelf heb ik ook even als inzamelpunt gefungeerd, maar nu adviseer ik particulieren om de lege cartridges en toners in te leveren bij de milieustraat van hun gemeente.

Hergebruik van cartridges De bedrijven van mijn buurman, mijn vriendinnen, zwagers en zakenpartners heb ik in contact gebracht met Eeko. Dit bedrijf neemt gebruikte cartridges en toners in en staat goed aangeschreven. De aanmelding via eeko.com wijst voor zich. Eeko levert een inzameldoos en komt na verloop van tijd de doos met gebruikte cartridges weer ophalen. De extra inkomsten kunnen overgemaakt worden aan een goed doel of aan het eigen bedrijf. Eenvoudiger kan het niet en de grondstoffen kunnen hierdoor opnieuw gebruikt worden.