Croqqer Krijg samen meer voor elkaar

Croqqer_100Mijn contact met Croqqer was tot stand gekomen, nadat ik op internet op zoek gegaan was naar een online platform voor vraag en aanbod van diensten en klussen. En het onderling ruilen van diensten en klussen. Als ondersteuning voor het prikbord in ontmoetingscentrum De Meent in Amstelveen. Croqqer.com bleek een persoonlijke website te zijn met heel veel gezichten. Gezichten van mensen die Croqqer een warm hart toedragen en Croqqer willen laten groeien, omdat er een mooi verhaal achter zit.

Nabuurschap versus sociale innovatie

Een klus doen voor een ander. Betaald en onbetaald. Of ruilen voor een wederdienst. Doen waar je goed in bent en laten doen wat je niet leuk vindt om te doen of waar je geen tijd voor hebt. En dat allemaal met mensen uit je buurt. Daar wordt de buurt vast nog een beetje leuker van. Leonne en Celeste vertelden heel enthousiast over Croqqer en ik vertelde niet minder enthousiast over mijn ambities. Het werd al snel een match en het gesprek met de oprichter van Croqqer, Rob van de Star, heeft mij doen besluiten om community manager van Croqqer te worden. De sociale innovatie breng ik daarmee een stap dichterbij. Erg leuk!

Community Manager

Ik werk nu als community manager voor de regio Amstelland – Meerlanden. Hoe meer mensen uit dezelfde omgeving klussen aanbieden, des te meer mogelijkheden er ontstaan, om de klussen ook daadwerkelijk uit te kunnen laten voeren door mensen uit dezelfde buurt. De samenwerking met AanZ Amstelveen is een feit. Een  tweede veiling heeft plaatsgevonden. Het vinden en verbinden van mensen door het matchen van vraag en aanbod kan voor iedereen tot mooie nieuwe ontmoetingen en contacten leiden.