Open Coffee Amstelveen


Open Coffee Amstelveen

 

Met Fleur Hoffman van ZZPassistance heb ik het initiatief genomen om een maandelijks terugkerende netwerkbijeenkomst voor ondernemers te organiseren. Open Coffee Amstelveen vindt nu iedere tweede dinsdag van de maand plaats op wisselende locaties in Amstelveen.

Overal, dus ook in Amstelveen
Als startend ondernemer is het prettig om zo nu en dan met collega ondernemers van gedachten te kunnen wisselen, kennis te kunnen delen en elkaar te kunnen helpen bij het vinden of uitvoeren van opdrachten. Voor dit doel vinden in zo’n 140 gemeenten maandelijks netwerkbijeenkomsten plaats, de zogenaamde Open Coffee’s. 
Laagdrempelige bijeenkomsten voor ondernemers. In een ontspannen sfeer worden dilemma’s  gedeeld en tips aangereikt. Het concept van deze netwerkbijeenkomsten staat in Nederland niet meer in de kinderschoenen, maar tot verbazing van Fleur Hoffman en mijzelf, werden deze netwerkbijeenkomsten voor ondernemers tot 2015 nog niet georganiseerd in Amstelveen.
Open Coffee Amstelveen op wisselende locaties
Wij waren beiden van mening dat dergelijke inspirerende bijeenkomsten ook voor ondernemers uit Amstelveen en omgeving georganiseerd zouden moeten worden. In december 2014 besloten wij het initiatief te nemen om dit op te pakken.
Na een inventarisatie en kennismaking met bestaande netwerken hebben wij onderzocht welke locaties geschikt zouden zijn voor Open Coffee Amstelveen. Onze keuze was gevallen op twee locaties waar de netwerkbijeenkomsten om toerbeurt plaats vonden.
Nest in Amstelveen-Noord en De Meent in Amstelveen-Zuid. Nest is een groeiplek voor startende ondernemers, terwijl De Meent een ontmoetingscentrum in de wijk is. 

Sinds 2017 is Open Coffee Amstelveen te vinden op wisselende locaties in Amstelveen.

Nieuwe samenwerking

Na anderhalf jaar heeft Fleur Hoffman afscheid genomen van Open Coffee Amstelveen. Anja de Die heeft gedurende een periode van twee jaar meegewerkt aan de organisatie van de Open Coffee’s. Open Coffee Amstelveen organiseer ik sinds juli 2017 met Natasja Huisman.

LinkedIn Groep en Facebookpagina
We zijn een LinkedIn Groep gestart en hebben de publiciteit gezocht. De eerste Open Coffee’s waren met een opkomst van zo’n 25 ondernemers direct een succes. Heb je belangstelling? Kom gerust langs. Iedere tweede dinsdag van de maand vindt de Open Coffee Amstelveen in de ochtend of in de middag plaats. Houd voor de exacte locaties en tijden deze LinkedIn Groep of Facebookpagina in de gaten en word lid of like de pagina.