Dienstenruil Dag voor ondernemers

Dienstenruil DagHet idee om een evenement voor ondernemers te organiseren waarbij diensten met elkaar worden geruild, werd mij aangereikt door Lilian Roos. Ik vond het een gaaf idee; een groep ondernemers komt op één dag samen, iedere ondernemer oefent zijn vak uit en doet iets voor een andere ondernemer. Zo helpen de ondernemers elkaar verder. Deze zgn. Dienstenruil Dag heeft in juni in Amstelveen plaatsgevonden en was een groot succes.

Marcel en zijn matchmaker

Lilian had mij gevraagd om de Dienstenruil Dag samen te organiseren, maar haakte al snel af, vanwege gebrek aan tijd. Dit was voor mij reden om op zoek te gaan naar iemand anders met wie ik deze dag zou kunnen organiseren. Het organiseren van een evenement kost altijd meer tijd dan je denkt en het is handiger en slimmer om zo’n dag samen te organiseren. Ik besloot Fleur Hoffman te vragen. Met Fleur had ik al ervaring met het opzetten van de netwerkbijeenkomsten Open Coffee Amstelveen. Fleur hoefde niet lang na te denken en samen startten we met de voorbereidingen voor de Dienstenruil dag. We hebben contact gezocht met Marcel van der Drift, één van de mensen achter de Doe Het Niet Zelf Dag, het concept waarop we onze Dienstenruil Dag in Amstelveen vorm wilden gaan geven. Marcel vertelde ons uitvoerig over zijn ervaringen en hij was bereid zijn medewerking te verlenen. Hij stelde allerlei tools ter beschikking, waarvan de matchmaker de opvallendste was.

Visitekaartjes van Mientje

Via de LinkedIn groep en de netwerkbijeenkomsten van Open Coffee Amstelveen, via andere LinkedIn groepen en netwerkbijeenkomsten, via social media, websites en via ons eigen netwerk hebben we (startende) ondernemers en ZZPers geattendeerd op de Dienstenruil dag. De visitekaartjes, die speciaal voor deze dag werden ontworpen door Mientje Petrus van em-space, waren het enige fysieke promotiemateriaal.

Locatie switch op het laatste moment

Kort voor de Dienstenruil Dag hebben we nog voor een andere locatie gekozen. In plaats van de Volksuniversiteit werd het de meer intieme en broedplaats-achtige locatie, In de Olmen in Amstelveen.

Een impressie van de Dienstenruil Dag

Op vrijdag 19 juni om 10.00 uur was het zover. De deelnemers druppelden binnen en de positiviteit was direct voelbaar. De koffie werd geschonken en de ontmoetingen volgden vanzelf. Een hoek van de ruimte werd ingericht met een flap-over, die Anja de Die nog even snel van huis had opgehaald. Machteld Koenraad installeerde zich en begon voor twee deelnemers met een workshop over het op orde hebben en houden van de financiën. Sigrid Richardson richtte een andere ruimte in en gaf een holistische massage. Nico Schoen nestelde zich op een bank om zijn ruime ervaring in de duurzame sector en de deeleconomie te delen. Gaby Agsteribbe was uit op een samenwerkingspartner en is daar vooralsnog in geslaagd. Tess Doucet had beperkte tijd, maar bood ons een Diepteveldontspanningssessie op een ander moment aan. De opname voor een videoboodschap houdt Lisette Gutker de Geus nog te goed.

Een Singer-Songwriter in ons midden

Evolene Zijlstra heeft de lunch voor ons verzorgd en is uit op een baan in de horeca. We konden haar op twee locaties attenderen. Tijdens de lunch werden we getrakteerd op een heerlijke salade van Nico en na afloop stapte Anja in haar rol als trainer. En Annette kon haar kennis kwijt op het gebied van marktverkenning.Toen de eindtijd naderde, stond Francisca Burgos zwaaiend voor het raam. Haar telefoontje had ik niet gehoord, maar ze was niet van plan om onverrichter zake te vertrekken. Als afsluiting heeft zij voor ons een door haarzelf geschreven lied gezongen. Een experiment, dat was het voor ons allemaal en we hebben ervan genoten. Met dit verhaal heb ik een impressie geschetst van de Dienstenruil Dag. Een dag waarbij we elkaar weer een beetje vooruit hebben geholpen. Daar word ik blij van en ik niet alleen.

Klik hier voor de weblog van Anja de Die over de Dienstenruil Dag.