Energie van de toekomst

Windvogel220Wind en zon zijn de energie van de toekomst. Maar winddelen kopen of zonnepanelen aanschaffen, dat is nog niet vanzelfsprekend.

Winddeel in plaats van spaartegoed
Wij hebben bij De Windvogel een winddeel gekocht. De Amstelvogel bij Ouderkerk aan de Amstel is nu voor een heel klein stukje van ons en wij delen mee in het rendement van de molen. Dat levert ons nu meer op dan het rendement van de bank.
En wist je dat de energieproductie van De Amstelvogel voorziet in het stroomgebruik van 1200 huishoudens? Dat is best de moeite waard.

 

De zon zorgt voor een mooie rente

Zonnepanelen liggen inmiddels ook op het dak van onze woning. Via 1-2-3 zonne-energie van Eigen Huis hebben we meegedaan aan een collectieve aankoop van de panelen. We kwamen in aanmerking voor subsidie, waardoor de aankoop voordeliger uitpakte en het rendement hoger was. Het eerste jaar hebben de zonnepanelen 1205 kWh opgebracht, een rendement van 8,7 %. Dat was een kwart van ons energiegebruik. Ons energiegebruik is sowieso afgenomen. Dat komt niet alleen omdat onze kinderen op zichzelf zijn gaan wonen. Maar dat heeft ook te maken met de nieuwe led-verlichting. En het feit dat wij bewuster omgaan met de energieslurpende luchtcirculatie door een tijdschakelaar te gebruiken.
Al met al zijn we de laatste jaren steeds een beetje duurzamer geworden. En het einde is nog niet in zicht.